Огромен брой мигранти продължават да пристигат в Италия, а премиерът Джорджа

...
Огромен брой мигранти продължават да пристигат в Италия, а премиерът Джорджа
Коментари Харесай

Правителството на Мелони е изправено пред сериозна криза с мигрантите

Огромен брой мигранти не престават да идват в Италия, а премиерът Джорджа Мелони е изправена пред възходящ напън вкъщи.Обещанията, които тя даде по време на предизборната акция за ограничение на броя на идващите претенденти за леговище, наподобяват неизпълними. Разяснява нашият сътрудник от Рим Джорджа Орланди.

" Изглежда, че държавното управление на Джорджа Мелони е изправено пред първата си същинска рецесия. От началото на годината в Италия са пристигнали над 100 000 мигранти. Това сочат данни на министерството на вътрешните работи и това е най-високото число, записано от 2017 г насам. А тази година може да стартира да се приближава до абсолютния връх от 180 000 души, пристигнали в Италия през 2016 година ", изяснява Джорджа Орланди, сътрудник на Euronews в Рим.

Дясното държавно управление на Джорджа Мелони пристигна на власт частично с обещания за справяне с трафикантите на хора, само че и за прекъсване на мигрантския поток от Северна Африка. Знаем, че по-голямата част от тези мигранти сега идват от Тунис, където има репресивни дейности против идващите от Субсахарска Африка. Но и удобните метеорологични условия способстват за решението на мигрантите да подхващат рисковани пътувания през морето.

Депутати от опозицията упрекнаха държавното управление на Мелони в явен неуспех в ръководството на миграцията, още повече откакто Италия и Европейски Съюз неотдавна подписаха меморандум за съдействие с Тунис, който обезпечава директна помощ от Съюза на стойност над 100 млн. евро за попречване на достъпа на мигранти до Европа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР